Kako izbrati velikost ploščic?

Izbira velikosti keramičnih ploščic ima pomemben vpliv na vizualno podobo in funkcionalnost prostora. Od teras do kuhinj, hodnikov in celo stenskih oblog, prava velikost ploščice bo naredila ogromno razliko. V tem članku bomo raziskali, kako različne velikosti ploščic vplivajo na estetiko in uporabnost različnih prostorov.

Terase in zunanji prostori

Velike ploščice na terasah in v zunanjih prostorih ustvarjajo občutek odprtosti in minimalizma. So tudi praktična izbira, saj manjše število fug pomeni manj prostora za nabiranje umazanije in rast plevela. Po drugi strani so majhne ploščice primerne za ustvarjanje bolj kompleksnih vzorcev, kar je lahko privlačno v tradicionalno zasnovanih zunanjih prostorih.

Kleti in hodniki

V prostorih, kot so kleti in hodniki, velike ploščice dajejo občutek večje prostornosti, oziroma lahkotnosti, kar je koristno v nizkih, temnih prostorih. Majhne ploščice lahko ustvarijo bolj domač in topel občutek, kar je idealno, ko se v kletnih prostorih igrate z različno barvo in močjo ambientalne ter direktne svetlobe.

Kuhinje

Na kuhinjskih stenah in tleh so velike ploščice sodobna izbira. Ker nimajo toliko fug so enostavne za čiščenje, zato so posebej koristne na mestih, kjer prihaja do razlitja ali škropljenja tekočine. Majhne ploščice dajejo kuhinji tradicionalen ali rustikalen videz in so odlične za ustvarjanje detajlnih vzorcev.

Kopalnice

Velike ploščice v kopalnicah ustvarjajo sodoben in čist videz ter olajšajo čiščenje. Majhne ploščice so idealne za dodajanje teksture in vzorca in so odlična izbira za oblikovanje rustikalnih tuš kabin.

Stenske obloge

Velike ploščice na stenah nudijo modern in minimalističen izgled, zato so idealne za prostore, kjer želite poudariti druge elemente dekorja. Majhne ploščice ustvarjajo bolj klasičen ali “vintage” videz in so primerne za poudarke ali očem-privlačne stenske vzorce.

Poslovni prostori

Velike ploščice so idealne za ustvarjanje elegantnega in sodobnega videza v pisarnah, recepcijah ali poslovnih hodnikih. Zaradi manjšega števila fugirnih linij je olajšano njihovo vzdrževanje, kar je ključnega pomena v prostorih z visoko frekvenco obiskovalcev. Po drugi strani pa so majhne ploščice primerne za trgovine, kavarne ali restavracije, kjer lahko s pomočjo vzorcev in barv ustvarijo edinstven in privlačen ambient. V teh prostorih majhne ploščice dodajo karakter in pomagajo pri oblikovanju posebne tematike ali atmosfere.

Povzetek …

Pri izbiri velikosti keramičnih ploščic je pomembno upoštevati tako estetske, kot praktične vidike prostora. Velike ploščice so pogosto boljša izbira za sodobne, minimalistične prostore, ali prostore, ki zahtevajo enostavno čiščenje, medtem ko majhne ploščice prinašajo toplino in značaj.

Drugi članki

Kdaj uporabiti 2cm ploščice?

2 cm debele keramične ploščice so v zadnjem času postale izjemno priljubljene, zahvaljujoč njihovi robustni konstrukciji, odpornosti na vremenske vplive in sposobnosti, da ohranijo točno barvo in teksturo, ki jo

Preberite članek >>

Tuš kad ali kanaleta?

Ko gre za gradnjo ali prenovo kopalnice, je izbira lahko preplavljajoča. Med številnimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti, izstopa ena posebej spolzka: izbira med tuš kadjo in kanaleto. To

Preberite članek >>
Salon Delfin
Odpiralni čas

Pon – pet: 9h – 13h in 15h – 18h

Sobota: 9h – 12h

Nedelja: Zaprto

Obiščite nas
Dajmo se družit

Pošljite nam sporočilo

Sporočilo nam lahko pošljete na info@salondelfin.si, ali ga oddate preko spodnjega obrazca.