Kako prenoviti kopalnico?

Prenova kopalnice je lahko zahteven projekt, ki zahteva skrbno načrtovanje in pozornost do detajlov. Ta članek vas bo vodil skozi ključne korake, da bo vaša prenova kopalnice uspešna in čim manj stresna.

1. Načrtovanje in proračun

Ideje in Inspiracija: Začnite z zbiranjem idej. Uporabite spletne vire, revije o notranjem opremljanju in kataloge, da si ustvarite vizijo vaše idealne kopalnice.

Določitev proračuna: Pomembno je, da določite realen proračun, ki mu nujno prištejte vsaj +15% za nepredvidene stroške in +20% za “pocrkljanje” duše z nečim kar vam bo še dolgo grelo srce. Bodisi so to božanske ploščice, ali umetniški umivalnik, … Kopalnica je nekaj kar bo ostalo z vami še dolgo časa, zato ne skoparite, ko pride do lepote! Upoštevajte stroške materialov, delovne sile in stroške časa in energije v primeru, da stvari ne gredo po planu.

2. Izbor materialov in opreme

Ploščice in stenske obloge: Izberite vodoodporne in enostavne za čiščenje. Razmislite o barvah in teksturah, ki ustrezajo vašemu stilu.

Sanitarna oprema: Izberite umivalnik, pipo, WC, tuš kad ali kanaleto, kopalno kad, savno ali celo masažno kad in kopalniško pohištvo. Predvsem pa … Izberite dekor, ki bo deloval kot kopalniški nakit! To so lahko tudi luškane brisačke, barvit toaletni papir, različni tepihi, …

3. Vodovodne in električne instalacije

Načrtovanje: Premišljeno načrtujte razporeditev vodovodnih in električnih instalacij. Upoštevajte optimalno postavitev umivalnika, tuša, kopalne kadi in WC-ja, oziroma to prepustite strokovnjaku, ker bo sigurno sestavil zadevo bolje kot vi, če se s tem ne ukvarjate profesionalno.

Najem mojstrov: Za električne in vodovodne instalacije, polaganje keramike in mizarska dela je priporočljivo najeti usposobljene strokovnjake in to daleč vnaprej!

4. Vgradnja in montaža

Priprava prostora: Pred začetkom del poskrbite za zaščito tal in pohištva v bližini. Če je treba stare ploščice razbiti, to naredite, ko ne boste motili sosedov. V bistvu je še najboljše, če si za prenovo kopalnice vzamete dopust, saj bo drugače cel direndaj.

Vgradnja: Najprej se izvedejo groba dela, kot so vodovodne in električne instalacije, nakar sledi montaža sanitarne opreme.

5. Zaključna dela in dekoracija

Polaganje ploščic: To je eden od ključnih vizualnih elementov. Natančno polaganje ploščic je pomembno za končni videz. To pomeni predvsem ujemanje fug, kar razlikuje dobre mojstre od slabih, predvsem pa močno vpliva na končni izgled kopalnice! Zato vam toplo priporočamo, da se držite načina polaganja, ki so vam ga predlagali v salonu!

Barvanje in dekoracija: Izberite barvo, ki se ujema z izbranim stilom in dodajte dekorativne elemente, kot so ogledala, police in svetila.

6. Detajli, ki štejejo

Shranjevanje: Razmislite o rešitvah za shranjevanje, da bo kopalnica vedno organizirana.

Osvetlitev: Prava osvetlitev je ključna, saj ustvari prijetno vzdušje. Uporabite kombinacijo direktne in ambientalne osvetlitve.

7. Vzdrževanje

Čiščenje in vzdrževanje: Redno vzdrževanje bo ohranilo vašo kopalnico lepo in funkcionalno dolgo časa. Še sploh je pomembno, da uporabljate ustrezna čistila za različne površine, saj lahko drugače uničite kopalnico.

Za konec …

Prenova kopalnice je zahteven, a hkrati nagrajujoč projekt. S pravilnim načrtovanjem, izbiro kvalitetnih materialov in strokovnim vodenjem ter izvedbo boste ustvarili prostor, v katerem se boste počutili udobno in sproščeno.

Drugi članki

Kdaj uporabiti 2cm ploščice?

2 cm debele keramične ploščice so v zadnjem času postale izjemno priljubljene, zahvaljujoč njihovi robustni konstrukciji, odpornosti na vremenske vplive in sposobnosti, da ohranijo točno barvo in teksturo, ki jo

Preberite članek >>

Tuš kad ali kanaleta?

Ko gre za gradnjo ali prenovo kopalnice, je izbira lahko preplavljajoča. Med številnimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti, izstopa ena posebej spolzka: izbira med tuš kadjo in kanaleto. To

Preberite članek >>
Salon Delfin
Odpiralni čas

Pon – pet: 9h – 13h in 15h – 18h

Sobota: 9h – 12h

Nedelja: Zaprto

Obiščite nas
Dajmo se družit

Pošljite nam sporočilo

Sporočilo nam lahko pošljete na info@salondelfin.si, ali ga oddate preko spodnjega obrazca.